Een goed gevoel, het beste resultaat...
Steven Stout (De Opera Schilder)

CO2 uitstoot vrij!?


Ik verzamel het afval, spaar het op, sorteer het en lever het periodiek in als chemisch afval bij het gemeentelijk afvalpunt. Ook plastic sorteer ik apart en komt in de recycle bak voor plastic terecht.

Ik gebruik uitsluitend de beste verf, lak en materialen welke een zo lang mogelijke bescherming waarborgen. en hoe langer de bescherming hoe minder vaak onderhoud nodig is en dus ook minder afval en (onnodige) belasting voor het milieu.

Verf en lak zijn natuurlijk chemisch en alles behalve milieuvriendelijk. Echter zijn ze  essentieel om een natuurlijk materiaal als hout het hele jaar tegen alle weersinvloeden te beschermen en uiteindelijk houtrot te voorkomen. Daarnaast zorgt het voor een prachtige uitstraling van uw gevel en woning. Omdat verf en lak chemische producten zijn zorg ik daarom altijd dat oude verf- en lak-resten niet terecht komen bij het gewone huisvuil.


Omdat ik in Amsterdam-Oost woon verplaats ik mijzelf, verf, materiaal, etc. met de bakfiets. Wel zo makkelijk en bovendien z.g.a. CO2 uitstoot vrij. 

Op deze manieren probeer ik ook tijdens het werk mijn steentje bij te dragen aan een zo natuurlijk mogelijk milieu.