Een goed gevoel, het beste resultaat...
Steven Stout (De Opera Schilder)

Woonschepen


Gevels van huizen kunnen zo goed als het hele jaar door geschilderd worden. Stalen woonschepen kunnen echter alleen onder handen genomen worden als de buitentemperaturen hoog genoeg zijn (min. 3°C  boven het dauwpunt i.v.m. condensvorming). 

Het schilderen van woonschepen is naast seizoensgebonden werk een apart vakgebied waarbij een andere behandeling, materialen en verfsoorten komen kijken. Een woonschip staat constant onder invloed van zon, regen en wind. Dit vereist regelmatig onderhoud en vooral de zonzijde zal het snelst aangetast raken. Een schip wordt meestal eens in de drie jaar geheel geschilderd (min. elk 4e jaar).

 
In de offerte staat altijd precies omschreven:

  • Welke taken uitgevoerd zullen worden (en in welke volgorde).
  • Wat er binnen de offerte valt en wat buiten de offerte (bijv. evt. roestbehandeling)
  • De afwerking en oplevering (verfsoort, aantal lagen etc.). 

Zo komt u nooit voor verassingen te staan en weet u precies wat u kunt verwachten.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang, zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.


 


Roest is de grootste 'vijand' van uw (stalen) woonschip en voordat er geschilderd wordt dient roest dan ook eerst gedegen behandeld te worden. Gebeurt dit niet dan ziet het er bij oplevering eventjes mooi uit echter onder de verflaag is de corrosie (ongezien) nog steeds aanwezig en zal het staal gestaag verder aantasten.

Nadat het schip goed schoongemaakt en ontvet is wordt het grondig geïnspecteerd op loszittende verf en roest. Deze wordt handmatig (krabber) en/of met een naaldhamer verwijderd. Het schip wordt volledig geschuurd waarna de roestplekken behandeld worden met twee lagen speciale roestepoxy. Deze epoxy trekt in eventueel nog aanwezig roest, fixeert deze en vormt een permanent beschermende laag. 

De grondverf wordt aangebracht en nadat deze licht opgeschuurd is wordt het schip 2x afgeschilderd.